Nieuws

Onderwerp: Tijdstraf en vermelden op wedstrijdformulier

Naar aanleiding van een handelswijze van de scheidsrechter, bij een jeugdwedstijd van Peter Doek zijn team, heb ik de regels nagelezen omtrent de nieuwe handelswijze bij tijdstraf. Ik kom tot de volgende conclusie en hopelijk jullie ook als jullie de brochure Tijdstraf en spelerspas hebben gelezen.

Er is sprake van verschil in de duur van de tijdstraf binnen de B categorie n.l. 5 en 10 minuten en het tonen van de gele kaart.

Tijdstraf van 5 minuten is voor spelers van de F, E en D pupillenteams. Gele en rode kaarten worden bij F en E teams niet gebruikt. Bij de D pupillen wordt de speler wel de gele kaart getoond.

Tijdstraf van 10 is voor spelers van de C,B, A en seniorenteams. De spelers van deze teams wordt enveneens de gele kaart getoond.

Vermelden op het wedstrijdformulier in de B categorie is alsvolgt;

De tijdstraf en de eerste gele kaart wordt niet vermeld op het wedstrijdformulier;

De tweede gele kaart aan dezelfde speler tijdens de wedstrijd leidt tot een rode kaart   en tot veldverwijdering. (2 keer geel = rood)  De rode kaart wordt niet vermeld op het wedstrijdformulier

Een directe rode kaart leidt eveneens tot ververwijdering en dient wel op het wedstrijdformulier te worden vermeld. (denk om de juiste code en het invullen van het strafrapport)

 

Indeling A en B categorie

Categorie A
Voor seizoen 2013/2014 geldt voor de categorie A de volgende indeling:

  • Mannen veldvoetbal standaard topklasse t/m de 6e klasse
  • Mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse t/m de reserve 3e klasse (voor district Zuid II ligt de grens bij de reserve 4e klasse)
  • Vrouwen veldvoetbal Women‟ BeNe League t/m 3e klasse
  • A-, B-, C-junioren eredivisie t/m de 1e klasse
  • D-pupillen 1e divisie t/m hoofdklasse

Categorie B
Voor seizoen 2013/2014 geldt voor de categorie B de volgende indeling:

  • De elftallen/teams die spelen in de overige klassen, inclusief alle meisjes junioren/pupillen die uitkomen in de meisjescompetitie.