In memoriam Boukje Katerberg

In memoriam Boukje Katerberg

9 september 2022

Dinsdag 6 september j.l. is Boukje Katerberg overleden. Ze is 78 jaar geworden. De geboren en getogen Appingedamse ( een afkomst waar ze trots op was, want ze bracht het vaak ter sprake) kwam voor de liefde naar Emmen, trouwde met Tinus, werd moeder van Edwin en Helga en ging als vanzelfsprekend steeds meer deel uitmaken van de Groen-witte familie. De uitdrukking “niet lullen maar poetsen” paste zeker bij haar want als er iets op haar pad kwam stak ze de handen uit de mouwen. In het pre-digitale tijdperk tikte ze maandelijks op een doodgewone typemachine het toenmalige clubblad “Groen-Wit” uit ( Tinus was één van de drukkers) maar zorgde ze er samen de “Krantina’s” ook voor dat het blad gevouwen en geniet werd en zo voor distributie klaargemaakt. Talloze kantinediensten heeft ze gedraaid en ook in de schoonmaakploeg op maandagochtend was ze van de partij. Het was nadrukkelijk mede aan haar te danken dat de jaarlijkse oliebollenactie een steeds groter succes werd met als top het jaar dat er 25000 bollen uit het vet kwamen. Maar moesten er programma’s en/of entreekaartjes verkocht worden, ze draaide haar hand er niet voor om. En zo was het met alles, ze zag het werk en pakte het op. Toen Drenthina nog geen damesvoetbal kende was zij al lid. Ze huldigde het terechte standpunt dat je alleen mee mocht praten over de gang van zaken binnen de vereniging als je zelf ook lid bent. Ze stak haar mening over zaken die haar niet zinden dan ook niet onder stoelen of banken. Dat gaf wel eens botsingen, ze was een open boek en aarzelde niet de confrontatie aan te gaan als ze dat nodig achtte. Maar Drenthina ging haar aan het hart en daar maakte ze zich graag sterk voor. De laatste jaren was ze door een afnemende gezondheid meer en meer aan huis gebonden en zagen we haar steeds minder op de Oude Ros. Maar we zullen haar en al het vele dat ze belangeloos voor de club heeft gedaan niet vergeten. Moge dit ook een troost zijn voor Tinus en de (klein) kinderen nu ze zonder Boukje verder moeten. (tekst Henk Feitsma)

 

De afscheidsplechtigheid word in besloten kring gehouden. Er is gelegenheid tot afscheid nemen en het register te tekenen op zondag 11 september a.s van 20.00 uur tot 20.30 uur in uitvaartcentrum DLE Oeverse Bos.

Drenthina nieuws

Week van de Scheidsrechters! Graag uw Respect!

Week van de Scheidsrechters! Graag uw Respect!

Beste leden, vv Drenthina is op zoek naar scheidsrechters voor zowel de jeugd als de senioren. Net zoals bij vele andere taken binnen de vereniging zijn we afhankelijk van vrijwilligers die onze mooie club ondersteunen.

Drenthina zoekt een train(st)er voor Vrouwen twee

Drenthina zoekt een train(st)er voor Vrouwen twee

Drenthina dames twee zoekt een nieuwe train(st)er! Wij zijn dringend op zoek naar een trainer voor het 2e elftal van de dames voor het komende seizoen. Het tweede elftal komt komende seizoen uit in de 5e klasse en is een enthousiast team dat graag meer wil leren op voetbalgebied.

Steun ons! Stem op Drenthina

Steun ons! Stem op Drenthina

Wil je ook dat de Rabobank onze club steunt? Dat kan als je een rekening hebt bij de Rabobank. Je logt in op de Rabobank app en daar kun je stem uitbrengen op onze club.

Trainersduo voor JO17-1

Trainersduo voor JO17-1

Voor het komende seizoen hebben we twee enthousiaste trainers gevonden om onze JO17-1 te trainen. Het zijn de selectiespelers Ivar Drent en Frank Lucas.

Fotoexpositie 75 jaar Drenthina

Fotoexpositie 75 jaar Drenthina

De fotoexpositie  75 jaar vv Drenthina is officieel geopend. Een expositie met foto's uit de rijke voetbalhistorie van onze vereniging.

Drenthina – FC Emmen

Drenthina – FC Emmen

Als afsluiting van de festiviteiten in het kader van het 75-jarig bestaan organiseert onze vereniging een oefenwedstrijd tegen eredivisionist FC Emmen op woensdag 29 juni 2022

Frank Griemink nieuwe voorzitter Drenthina

Frank Griemink nieuwe voorzitter Drenthina

Tijdens de bijzondere Ledenvergadering van de voetbalvereniging Drenthina, woensdag 11 mei 2022, is, op voorstel van het bestuur, Frank Griemink gekozen tot nieuwe voorzitter van de club. Frank volgt in deze functie Willem Jan Alders op die de voorzittershamer de laatste 8 jaar heeft gehanteerd

Afval langs de weg

Afval langs de weg

Een bericht van een buurtbewoner van De Oude Ros over afval langs de weg.